het atelier van

Upstream Studio

biedt plaats aan mijn vele interesses. Na een carriere als textielontwerper zocht en vond ik meer authenticiteit in de creatie van mijn collectie juwelen en in mijn natuurlijke ambachtelijke zepen die voor mij perfect in dezelfde levensfilosofie passen.

Het gaat mij vooral om het plezier van het maken, om duurzaamheid, eerlijkheid en over het opwaarderen van eenvoud. Op die manier wordt alles wat ik maak de drager van mijn kijk op het leven.

Neem gerust een kijkje in mijn shop of kom langs in ons atelier, u bent van harte welkom!

X

Nathalie

Natuurlijke Ambachtelijke zepen

We probeerden enkele jaren geleden het plastiekverbruik binnen ons gezin te reduceren. Maar Makers maken de verandering die ze willen zien.

Ons verblijf in Zuid Frankrijk inspireerde me om zelf zeep te leren maken op basis van olijfolie voor ons gezin. Intussen heeft deze zoektocht me een heel nieuwe passie opgeleverd.

Ik maak de zeep met natuurlijke ingredienten, zoals onder andere olijfolie, sheaboter, amandelolie, canola olie, cocosolie, ... Voor de geur gebruik ik essentiele olie en voor de kleur gebruik ik kruiden of klei.

Upstream studio Juwelen


Elk juweel is een deel van een kleine collectie volgens de inspiratie van het moment. Daardoor hebt u altijd een uniek stuk in handen.


Het materiaal

het is mijn bedoeling om eenvoudige materialen op te waarderen tot een waardevol stuk. Ik werk daarom met Polymerklei op basis van bijenwas en natuurlijke grondstoffen. Ik kleur en snijd die zelf zodat ik over elke stap in het proces controle heb.

Ik probeer zo tegen de modestroom in te gaan door unieke, tijdloze stukken te maken die jouw persoonlijkheid onderstrepen, en toch betaalbaar te blijven. 

Wegstappen van scheikundige producten en terugkeren naar de basis die de natuur ons biedt, gaf onze familie heel nieuwe kijk op het badritueel.

Een blokje zeep met  een romig weelderig schuim dat schoonmaakt zonder uit te drogen voelt tegelijk familiair en geruststellend.

Duurzaamheid en Slow Fashion

Bij Upstream Studio zijn we ons heel erg bewust van de impact van onze moderne levensstijl op onze omgeving. Massa productie en wegwerp plastiek zijn een groot probleem. We geloven er vast in dat slow fashion is de enige weg vooruit. Recyclage is een vast deel van ons ontwerp proces. We proberen verspilling van onze grondstoffen tot een minimum te beperken, maar omdat ik mijn stukken snijd heb ik best veel polymer snippers, deze worden hergewaardeerd in nieuwe stukken. hetzelfde doen we voor onze zeepsnippers, deze worden opnieuw gekookt en vormen de basis voor onze drijfzeep.


Hoe draag je zorg voor je Upstream juwelen?

De juwelen zijn gemaakt van een hoogkwaliteites Polymeer klei zonder phalaten die gemaakt is van bijenwas en andere ingredienten.De pigmenten die ik gebruik zijn van Prime kwaliteit. De juwelen zijn handgemaakt en hebben daarom kleine onderlinge verschillen.

Een vlekje kun je verwijderen met een heel klein beetje aceton op een doekje. Gebruik niet teveel! In het water dragen kan de levensduur van je juwelen verkorten. De stukken zijn heel erg stevig maar probeer niet te buigen want dan kunnen ze scheuren.